Telefoni / WhatsApp / Skype
+86 18810788819
I-meli
john@xinfatools.com   sales@xinfatools.com

Manatua e le'o aoga uma togafitiga fa'a'avevela pe a uma

O le mamafa o le uelo o totoe e mafua mai i le le tutusa o le vevela o le tufatufaina o uelo e mafua mai i le uelo, faʻalauteleina o le vevela ma le faʻaitiitia o le uʻamea, ma isi. O le auala sili ona taatele e faʻaumatia ai le faʻamaʻi o loʻo totoe o le maualuga o le vevela, o lona uiga, o le uelo e tuʻuina i totonu o se ogaumu vevela vevela ma faʻamafanafanaina i se vevela ma faʻamafanafanaina mo se taimi. O le faʻatapulaʻaina o mea e faʻaititia i le maualuga o le vevela, ina ia tupu le tafe palasitika i nofoaga e maualuga le faʻalavelave i totonu, faʻasolosolo malie le faʻaleagaina o le elastic, ma faʻasolosolo malie le faʻaleagaina o palasitika e faʻaitiitia ai le atuatuvale.

Manatua e le'o aoga uma togafitiga fa'a'avevela pe a uma

01 Filifiliga o auala e togafitia ai le vevela

O le a'afiaga o le fa'auluina o le vevela i luga o le malosi fa'amalosi ma le tapula'a fetolofi o u'amea e feso'ota'i ma le vevela ma le taimi e taofia ai le vevela. O le a'afiaga o le fa'auluina o le vevela togafitiga i luga o le malosi o le a'afiaga o le u'amea e eseese ma ituaiga u'amea eseese. O le fa'agasologa o le fa'a'avevela o le vevela e masani lava ona fa'aogaina ai le fa'afefeteina o le vevela tasi po'o le fa'amaloilo fa'atasi ma le fa'avevela maualuga. O le fa'avasegaina fa'atasi ma le vevela maualuga o le fa'afefe o le vevela e fa'aaogaina mo le fa'afefe o kesi. E mafua ona o fatu o kesi welding welds ma sone vevela-aʻafia e gaoa ma e manaʻomia ona faʻamamaina, o lea e faʻaaogaina ai togafitiga masani. Ae ui i lea, e le mafai e le faʻavasegaina tasi ona faʻaumatia le faʻamaʻi o totoe, o lea e manaʻomia ai le faʻafefe maualuga o le vevela e faʻaumatia ai le atuatuvale. Tempering medium-vevela e na o le talafeagai mo le uelo faʻapotopotoga o pusa uʻamea maualalo masani masani faʻapipiʻi i luga o le saite, ma o lona faʻamoemoe o le ausia lea o le faʻaumatiaina o vaega o totoe o le mamafa ma le dehydrogenation. I le tele o tulaga, e fa'aaogaina le fa'afefeteina maualuga e tasi. O le faʻamafanafanaina ma le faʻamafanafanaina o togafitiga vevela e le tatau ona vave tele, ma o totonu ma fafo puipui e tatau ona tutusa.

Manatua e le'o aoga uma togafitiga fa'a'avevela pe a uma

02 Metotia togafitiga vevela faʻaaogaina i vaʻa mamafa

E lua ituaiga o togafitiga vevela e faʻaaogaina i totonu o vaʻa mamafa: tasi o togafitiga vevela e faʻaleleia ai mea faʻainisinia; o le isi o le post-weld heat treatment (PWHT). I se tulaga lautele, togafitiga vevela post-weld o le vevela togafitiga o le vaega uelo po o vaega uelo pe a uma ona uelo le mea faigaluega. O mea faʻapitoa e aofia ai le faʻamaʻiina o le faʻamaʻi, faʻamaʻi atoa, fofo, faʻavasegaina, faʻavasegaina ma le faʻafefe, faʻafefe, faʻamaʻi maualalo o le vevela, togafitiga vevela vevela, ma isi. o lona uiga, ina ia faʻaleleia le faʻatinoga o le vaega uʻamea ma faʻaumatia aʻafiaga faʻaleagaina e pei o le faʻamaʻiina o totoe o le mamafa, o le vaega uelo ma vaega e fesoʻotaʻi e tutusa lelei ma faʻavevela atoa i lalo ole vaega uʻamea suiga o le vevela 2, ona faʻamalieina tutusa. I le tele o tulaga, o le togafitiga o le vevela o lo'o talanoaina o le fa'auluuluga o le fa'amamafa o le vevela.

Manatua e le'o aoga uma togafitiga fa'a'avevela pe a uma

03 Fa'amoemoega ole fa'aogaina ole vevela pe a uma ona uelo

1. Fa'amalie uelo fa'amama avega.
2. Faʻamautu le foliga ma le lapopoa o le fausaga ma faʻaitiitia le faʻalavelave.
3. Fa'aleleia le fa'atinoga o mea fa'amatua ma so'oga fa'apipi'i, e aofia ai: a. Faʻaleleia le palasitika o le uʻamea uʻamea. e. Fa'aitiitia le maaa o le sone ua a'afia i le vevela. i. Fa'aleleia le malo gau. o. Faʻaleleia le malosi vaivai. u. Toe fa'afo'i pe fa'aleleia le malosi e maua mai ai fa'aitiitia i le taimi o le malulu.
4. Faʻaleleia le malosi e tetee atu ai i le faʻamaʻiina o le mamafa.
5. Fa'asa'oloto atili kasa leaga i le u'amea u'amea, aemaise le hydrogen, e puipuia ai le tupu mai o ta'eta'e tuai.

04Fa'amasinoga o le mana'omia o le PWHT

Pe manaʻomia e le vaʻa faʻamalosi le togafitiga vevela post-weld e tatau ona faʻamaonia manino i le mamanu, ma o loʻo i ai i le taimi nei le faʻatulagaina o le vaʻa mamafa o loʻo iai manaʻoga mo lenei mea.
Mo vaʻa faʻamalosi uelo, o loʻo i ai se mamafa tele o totoe i le vaega uelo, ma aʻafiaga leaga o faʻamaʻi totoe. E na'o lalo o ni tulaga patino e fa'aalia. Pe a tuʻufaʻatasia le faʻamaʻi totoe ma le hydrogen i totonu o le uelo, o le a faʻamalosia ai le faʻamaʻaʻaina o le sone e aʻafia i le vevela, e mafua ai le tupu mai o le malulu ma le tuai.
Pe a tu'ufa'atasia le fa'amamafa tumau i le uelo po'o le fa'amalosi malosi i le taimi o le fa'agaioiina o uta ma le a'afiaga o le ala, e mafai ona mafua ai le pala, lea e ta'ua o le fa'amamafa. Uelo fa'amama fa'agata ma le fa'ama'a'a o mea fa'avae e mafua mai i le ueloina o mea taua ia i le fa'atupuina o ta'eta'ei fa'amamafa.

Manatua e le'o aoga uma togafitiga fa'a'avevela pe a uma

Xinfa uelo meafaigaluega o loʻo i ai uiga o le maualuga ma le tau maualalo. Mo fa'amatalaga, fa'amolemole asiasi:Aufaigaluega U'uelo & Tipoti - Saina Uila & Otioti Falegaosi & Suppliers (xinfatools.com)

O fa'ai'uga o su'esu'ega o lo'o fa'aalia ai o le a'afiaga autu o le fa'aleagaina ma le fa'amamafa o lo'o totoe i mea u'amea o le suia lea o le u'amea mai le sologa lelei i le fa'apitonu'u, o lona uiga, i le intergranular po'o transgranular corrosion. O le mea moni, o le ta'e o le u'amea u'amea ma le fa'aleagaina o le intergranular e tutupu uma i fa'asalalauga fa'atasi ma ni uiga patino mo le u'amea. I le i ai o le mamafa o totoe, o le natura o le faaleagaina o le corrosion e mafai ona suia e faalagolago i le tuufaatasiga, faʻatonuga ma le vevela o le mea faʻapipiʻi, faʻapea foʻi ma eseesega i le tuufaatasiga, faʻalapotopotoga, tulaga maualuga, tulaga faʻalavelave, ma isi mea faʻavae. ma le sone uelo.

Manatua e le'o aoga uma togafitiga fa'a'avevela pe a uma

Pe manaʻomia e vaʻa faʻafefeteina le faʻaogaina o le vevela pe a maeʻa le faʻaogaina o le vevela e tatau ona fuafua e ala i le iloiloga atoatoa o le faʻamoemoega, tele (aemaise lava le mafiafia o le puipui), faʻatinoga o mea faʻaaogaina, ma tulaga faigaluega o le vaʻa. E tatau ona mafaufauina togafitiga vevela pe a maeʻa le suʻega i soʻo se tulaga nei:

1. Tulaga faigata e fa'agaoioia, e pei o va'a mafiafia puipui e ono malepelepe i le vevela maualalo, ma va'a e amoina uta tetele ma felafoa'i uta.

2. Uila va'a fa'amalosi ma se mafiafia e sili atu i se tapula'a. E aofia ai boilers, petrochemical pressure vessels, etc., o loʻo i ai tulafono faʻapitoa ma faʻamatalaga.

3. Va'a mamafa ma mautu maualuga.

4. O pusa e faia i le sila ma le maualuga maualuga e faʻamaʻa.

5. O va'a fa'amalosi e iai le lamatiaga o le fa'alavelave fa'afefe.

6. O isi va'a mamafa ua fa'amaonia e tulafono fa'apitoa, fa'amatalaga, ma ata.

I totonu o vaʻa faʻamalosi uamea, o loʻo totoe le mamafa o loʻo oʻo atu i le mea e maua ai o loʻo fausia i totonu o le eria lata ane i le faʻailoga. O le faʻatupuina o lenei faʻalavelave e fesoʻotaʻi ma le suiga o le fausaga faʻafefiloi ma austenite. O le tele o tagata suʻesuʻe o loʻo faʻailoa mai ina ia mafai ona faʻaumatia faʻamaʻi totoe pe a uma le uʻamea, o le faʻafefe i le 650 tikeri e mafai ona i ai se aafiaga lelei i luga o vaʻa faʻamalosi uamea.

I le taimi lava e tasi, e talitonuina afai e le faia lelei togafitiga vevela pe a uma le uelo, o le a le mafai lava ona maua soʻoga faʻafefete faʻafefe.

E masani ona talitonuina o le faʻamaʻiina o le vevela togafitiga o se faʻagasologa lea e faʻamafanafanaina ai le mea faigaluega uelo i le 500-650 tikeri ona faʻamalieina malie lea. O le faʻaitiitia o le atuatuvale e mafua mai i le fetolofi i le vevela maualuga, lea e amata mai i le 450 tikeri i le carbon steel ma le 550 tikeri i le molybdenum-containing steel.

O le maualuga o le vevela, o le faigofie foi lea ona aveese le atuatuvale. Ae ui i lea, o le taimi lava e sili atu ai le vevela muamua o le sila, o le a faʻaitiitia le malosi o le sila. O le mea lea, o le vevela togafitiga mo le faʻalavelave faʻalavelave e tatau ona faʻatautaia elemene e lua o le vevela ma le taimi, ma e le taua.

Ae ui i lea, i le totonugalemu o le uelo, o le faʻamalosi faʻamalosi ma le faʻamalosi faʻamalosi e masani ona faʻatasi, ma o loʻo i ai i le taimi lava e tasi le faʻalavelave ma le faʻaleagaina. A oʻo i luga le vevela o le uamea, e faʻaitiitia le malosi o le gaosiga, ma o le faʻamaʻi faʻamaʻi muamua o le a avea ma faʻamaʻi palasitika, o le faʻamalologa faʻalavelave.

O le maualuga o le vevela vevela, o le sili atu ona atoatoa o le faʻalavelave i totonu e faʻaumatia. Ae ui i lea, pe a maualuga tele le vevela, o le sila uamea o le a matua oxidized. E le gata i lea, mo le vevela o le PWHT o le tineia ma le uamea, o le mataupu faavae e le tatau ona sili atu i le uluai vevela vevela o le uamea, lea e masani lava e tusa ma le 30 tikeri maualalo ifo nai lo le vevela muamua o le uamea, a leai o le mea o le a leiloa le tineia ma aafiaga ita, ma le malosi ma gau gau o le a faaitiitia. O lenei tulaga e tatau ona tuʻuina atu faʻapitoa i tagata faigaluega togafitiga vevela.

O le maualuga o le vevela o togafitiga vevela post-weld mo le faʻaumatiaina o le faʻalavelave i totonu, o le sili atu lea o le faʻamaluluina o le sila. E masani lava, o le mamafa i totonu e mafai ona faʻaumatia e ala i le faʻamafanafanaina o le vevela o le sila. O le vevela o le recrystallization e vavalalata vavalalata ma le vevela o le liusuavai. E masani lava, o le recrystallization vevela K=0.4X vevela liusuavai (K). O le latalata atu o le vevela vevela vevela i le recrystallization vevela, o le sili atu ona aoga i le aveesea o le mamafa o totoe.

04 Iloiloga o aafiaga atoatoa o le PWHT

O togafitiga vevela pe a maeʻa faʻafefe e leʻo matua aoga. I le tulaga lautele, o le fa'amama fa'auluina o le vevela e fa'amalieina ai le fa'amamafa o totoe ma e na'o le fa'atinoina pe a iai ni mana'oga fa'apitoa mo le fa'aleagaina o le mamafa. Ae ui i lea, o le suʻega o le malosi o le aʻafiaga o faʻataʻitaʻiga na faʻaalia ai e leʻo faʻaleleia le faʻaleleia o le vevela o le uʻamea o loʻo teuina ma le sone e afaina ai le vevela, ma o nisi taimi e mafai ona tupu le taʻe i totonu o le saito e afaina ai le vevela. sone.

Manatua e le'o aoga uma togafitiga fa'a'avevela pe a uma

E le gata i lea, o le PWHT e faʻalagolago i le faʻaitiitia o le malosi o mea i le maualuga o le vevela e faʻaumatia ai le atuatuvale. O le mea lea, i le taimi o le PWHT, o le fausaga e ono leiloa le malosi. Mo fausaga e faʻaaogaina le PWHT atoa poʻo se vaega, o le malosi lagolago o le uelo i le maualuga o le vevela e tatau ona mafaufauina aʻo leʻi togafitia le vevela.

O le mea lea, pe a mafaufau pe tatau ona faʻatino togafitiga vevela pe a maeʻa, o le lelei ma le le lelei o togafitiga vevela e tatau ona faʻatusatusa atoatoa. Mai le vaʻaiga o le faʻatulagaina o faʻatinoga, o loʻo i ai se itu e faʻaleleia ai le faʻatinoga ma se itu e faʻaitiitia ai le faʻatinoga. E tatau ona faia se faaiuga talafeagai e faavae i luga o galuega faavae o le iloiloina atoatoa o itu uma e lua.


Taimi meli: Sep-04-2024