Telefoni / WhatsApp / Skype
+86 18810788819
I-meli
john@xinfatools.com   sales@xinfatools.com

Fuafuaga e Puipuia lelei ai Ta'eta'e Fa'ai'u i le Su'ega Fa'asa'o Fa'asa'o Fa'aumi

I le gaosiga o vaʻa mamafa, pe a faʻaogaina le faʻafefe o le arc e faʻafefe ai le faʻauʻu umi o le paʻu, o taʻetaʻe (e taʻua mulimuli ane o taʻei faʻamau) e masani ona tupu i le pito i tua pe latalata i le pito o le faʻalava.

E toʻatele tagata na faia suʻesuʻega i lenei mea, ma talitonu o le mafuaʻaga autu mo taʻei faʻamau e faapea pe a latalata le arc uelo i le laina o le longitudinal weld, faʻalauteleina le uelo ma faʻaleagaina i le itu axial, ma o loʻo faʻatasi ma le vevesi transverse i totonu. le agai i luga ma le axial.deformation tatala;

Uiliga Fa'aumiumi Uelo1

O le tino pa'u o lo'o i ai fo'i galuega malulu fa'ama'a'a fa'ama'a'a ma fa'alavelave fa'apotopotoga i le faagasologa o le ta'avale, gaosiga ma le fa'apotopotoga;i le faagasologa o le uelo, ona o le taofiofia o le uelo tulaga mautu ma le ipu taia arc, o se faalautelega tele e maua i le faaiuga o le mamafa o le uelo;

Pe a agai atu le arc i le faʻamau faʻapipiʻi faʻailoga ma le arc taia ipu, ona o le faʻalauteleina o le vevela ma le faʻaleagaina o lenei vaega, o le faʻalavelave faʻafefe o le faʻamaufaʻailoga e faʻamalieina, ma faʻaitiitia le malosi o le fusifusia, ina ia naʻo le uʻamea uʻamea. fa'amausali i le fa'au'u fa'alava O ta'ei fa'amau e fa'atupuina e se fa'amamafa tele.

Faʻavae i luga o le auiliiliga o mafuaʻaga o loʻo i luga, e lua ni faʻataʻitaʻiga e tuʻuina atu:

O le tasi o le faʻateleina o le lautele o le arc strike plate e faʻateleina ai lona malosi fusifusia;

O le lona lua o le fa'aogaina lea o le ipu fa'alava fa'alava fa'alava.

Ae ui i lea, ina ua maeʻa le faʻatinoina o faʻataʻitaʻiga o loʻo i luga, e leʻi foia lelei le faʻafitauli:

Mo se faʻataʻitaʻiga, e ui lava e faʻaaogaina le ipu faʻapipiʻi faʻamaufaʻailoga arc, o le a tupu pea taʻei faʻamau o le uelo faʻaumiumi, ma e masani ona tupu taʻei faʻamau pe a faʻapipiʻi le paʻu ma le mafiafia laʻititi, maualalo le malosi ma faʻamalosia le faʻapotopotoga;

Ae ui i lea, pe a iai se ipu faʻataʻitaʻiga oloa i le vaega faʻalautele o le faʻauʻu umi o le paʻu, e ui lava o le uelo faʻapipiʻi ma isi tulaga e tutusa ma le leai o se ipu faʻataʻitaʻiga oloa, e itiiti lava taʻei faʻamau i le suʻiga umi.

A maeʻa suʻesuʻega faifaipea ma auʻiliʻiliga, e iloa ai o le tupu mai o taʻetaʻe i le pito o le suʻega umi e le gata e fesoʻotaʻi ma le faʻalavelave faʻalavelave tele i le faʻauʻuga pito, ae e fesoʻotaʻi foi ma le tele o isi mafuaaga taua.

mafuaaga taua tele1

Tulaga tasi.Iloiloga o mafuaʻaga o taʻe faʻamau

1. Suiga i le fanua vevela i le uelo fa'amau

I le taimi o le arc welding, pe a latalata le puna vevela o le uelo i le pito o le longitudinal weld, o le fanua vevela masani i le pito o le weld o le a suia, ma o le latalata atu i le iuga, o le sili atu lea o le suiga.

Talu ai ona o le tele o le paʻu taʻavale arc e laʻititi tele nai lo le paʻu, o lona malosi vevela e laʻititi foi, ma o le fesoʻotaʻiga i le va o le faʻailoga arc ma le paʻu e naʻo le faʻapipiʻiina, o lea e mafai ai ona manatu o le tele o le le faʻaauau. .

O le mea lea, o le tulaga o le vevela o le faʻafefe o le faʻamaufaʻailoga e matua leaga lava, e mafua ai le maualuga o le vevela i le lotoifale, o le suiga o foliga o le vaitaʻele uʻamea, ma o le a faʻateleina foi le loloto o le ulu.O le saoasaoa o le solidification o le vaita'ele uʻamea faʻagesegese i lalo, aemaise lava pe a laʻititi tele le lapoʻa o le arc taia ipu, ma o le tack uelo i le va o le arc taia ipu ma le cylinder e puupuu tele ma manifinifi tele.

2. A'afiaga o le fa'aogaina o le vevela

Talu ai ona o le faʻaogaina o le vevela o loʻo faʻaaogaina i le faʻafefe o le arc e masani ona sili atu le tele nai lo isi auala uʻamea, o le loloto o le ulu e tele, o le aofaʻi o le uʻamea teu e tele, ma e ufiufi e le flux layer, o lea e tele le vaitaele uʻamea ma saosaoa solidification o le vaitaele uʻamea tele.Ole fua ole malulu ole su'isu'i ma le su'ega uelo e sili atu le lemu nai lo isi auala uelo, e mafua ai fatu fatu ma sili atu le tu'ufa'atasiga tu'ufa'atasi, lea e maua ai tulaga sili ona lelei mo le fa'atupuina o ta'eta'e vevela.

E le gata i lea, o le paʻu pito i tua o le uelo e sili atu ona laʻititi nai lo le tatalaina o le va, ina ia sili atu le malosi o le faʻaogaina o le vaega pito i tua nai lo isi auala faʻapipiʻi.E matua moni lava lenei mea mo papatusi feololo-mafiafia faʻapipiʻi ma papatusi manifinifi e le-beveled.

3. O isi tulaga

Afai o loʻo i ai le faʻamalosia o le faʻapotopotoga, o le faʻapotopotoga faʻapitoa e le fetaui ma manaʻoga, o mea o loʻo i totonu o mea le mama e pei o le S ma le P i totonu o le uʻamea faavae e maualuga tele ma o le vavaeeseina o le a oʻo atu ai foi i taʻe.

Lona lua, o le natura o le ta'e fa'amau

O ta'eta'e fa'aumu e a'afia i ta'eta'e vevela e tusa ai ma lo latou natura, ma e mafai ona vaevaeina ta'eta'ei fa'amamafa i ta'eta'i tioata ma ta'ei lalo-malosi e tusa ai ma le tulaga o lo latou fa'avaeina.E ui lava o le vaega o loʻo faʻatupuina ai le taʻavale o nisi taimi o le faʻamau, o nisi taimi e i totonu o le 150mm mai le eria o loʻo siomia ai le laina, o nisi taimi o se taʻei luga, ma o nisi taimi o se taʻe i totonu, ma o le tele o mataupu o totonu o taʻe. tupu faataamilo i le nofoaga.

E mafai ona iloa o le natura o le ta'e fa'amaufa'ailoga e patino lava i le ta'ei vaega i lalo-malosi, o lona uiga, pe a o lo'o i ai pea le fa'amau fa'ailoga i se tulaga vai, e ui lava o le vaita'ele u'amea lata ane i le terminal ua fa'amausali, o lo'o i ai pea i se maualuga le vevela i lalo ifo o le laina solidus Zero-malosi setete, o taʻe e faʻatupuina i lalo o le gaioiga o le faʻalavelave faʻamalosi faʻamalosi (tele faʻamalosi malosi) i le faʻamau,

O le vaega pito i luga o le faʻafefe i tafatafa o le pito i luga e faigofie ona faʻamalo le vevela, o le vevela e maualalo, ma ua i ai se malosi faʻapitoa ma sili ona lelei le palasitika, o lea e masani ona i ai le taʻavale i totonu o le uelo ma e le mafai ona maua i le mata le lava.

Tulaga tolu.Faiga e puipuia ai ta'ei fa'amau

Mai le au'ili'iliga o lo'o i luga o mafua'aga o ta'ei fa'amau, e mafai ona iloa ai o faiga e sili ona taua e fa'ato'ilalo ai ta'ega fa'amau o so'o fa'alava fa'alava o le arc o lo'o i lalo o le:

1. Fa'apena le fa'atuputeleina o le lapo'a o le arc ta'i ipu

E masani ona le masani tagata i le taua o le arc strike plate, ma le manatu o le galuega a le arc strike plate na o le taitai atu o le arc crater mai le weldment pe a tapunia le arc.Ina ia fa'asaoina le uamea, o nisi tagata ta'avale e fa'atama'i la'ititi ma avea ma "tagata fa'atau" moni.O nei faiga e matua sese lava.O le arc strike plate e fa galuega tauave:

(1) Taʻitaʻia le vaega malepelepe o le uelo pe a amata le arc ma le arc crater pe a taofi le arc i fafo o le uelo.

(2) Faʻamalosia le maualuga o le taofiofia i le vaega faʻamau o le suʻega umi, ma faʻamauina le mamafa tele o le faʻatupuina i le vaega faʻamau.

(3) Faʻaleleia le vevela fanua o le vaega faʻamau, lea e faʻaogaina i le vevela faʻafefe ma e le maualuga tele le vevela o le vaega faʻamau.

(4) Fa'aleleia le tufatufaina atu o le maneta i le vaega fa'amau ma fa'aitiitia le fa'aletonu o le fa'amaneta.

Ina ia ausia faamoemoega e fa o loʻo i luga, e tatau ona lava le lapoa o le arc strike plate, o le mafiafia e tatau ona tutusa ma le uelo, ma o le tele e tatau ona faʻalagolago i le tele o le uelo ma le mafiafia o le ipu uamea.Mo va'a mamafa lautele, e fautuaina e le tatau ona itiiti ifo i le 140mm le umi ma le lautele.

2. Fa'alogo lelei i le fa'apotopotoga ma fa'apipi'i uelo o le ipu ta'i arc

E tatau ona lava le umi ma le mafiafia o le uelo fa'amau i le va o le pa'u ta'i arc ma le pa'u.I se tulaga lautele, o le umi ma le mafiafia o le faʻamau faʻapipiʻi e le tatau ona itiiti ifo i le 80% o le lautele ma le mafiafia o le arc taia ipu, ma e manaʻomia le faʻaauau pea.E le mafai ona na'o le "vaega" uelo.I itu uma e lua o le suʻisuʻi umi, e tatau ona faʻamautinoa le lava o le mafiafia o le mafiafia o le mafiafia ma le mafiafia, ma e tatau ona tatalaina se vaʻa pe a manaʻomia.

3. Faʻalogo lelei i le faʻapipiʻiina o le faʻapipiʻiina o le vaega faʻamau o le cylinder

I le taimi o le ueloina o le tack pe a uma ona lapotopoto le paʻu, ina ia faʻateleina le maualuga o le taofiofia i le pito o le suʻega umi, o le umi o le faʻamau i le pito o le suʻega umi e le tatau ona itiiti ifo i le 100mm, ma e tatau ona i ai. ia lava le mafiafia o le uelo, ma e le tatau ona i ai ni ta'e, Fa'aletonu e pei o le leai o se fusi.

4. Pulea lelei le faʻaogaina o le vevela

I le faagasologa o le ueloina o vaʻa mamafa, e tatau ona matua faʻatonutonuina le faʻaogaina o le vevela.E le gata ina faʻamautinoaina mea faʻainisinia o soʻotaga faʻapipiʻi, ae o loʻo i ai foi se sao taua tele i le puipuia o taʻe.O le tele o le arc uelo o lo'o i ai se aafiaga tele i le maaleale o le ta'e fa'amau, ona o le tele o le taimi nei uelo e feso'ota'i sa'o i le fanua vevela ma le fa'aogaina o le vevela.

5. Pulea lelei le foliga o le vaita'ele u'amea ma le fa'ailoga fa'ailoga

O foliga ma foliga o le vaitaele uelo i lalo o le arc uelo e vavalalata vavalalata ma le aʻafia i taʻei uelo.O le mea lea, o le tele, foliga ma foliga o le vaitaele uelo e tatau ona matua pulea.

Fa.Fa'ai'uga

E masani lava ona maua ni ta'ei fa'amau fa'aumiumi pe a fa'aogaina le uelo fa'apa'u e uelo ai le su'iga umi o le pa'u, ma e le'i lelei ona fo'ia mo le tele o tausaga.E ala i le suʻega ma auʻiliʻiliga, o le mafuaʻaga autu mo taʻetaʻe i le pito o le suʻega faʻalava o le arc ua faʻafefeteina o le taunuuga lea o le gaioiga faʻatasi o le mamafa tele ma le vevela faʻapitoa i lenei vaega.

Ua faʻamaonia e le faʻataʻitaʻiga o faiga e pei o le faʻatuputeleina lelei o le lapoʻa o le arc strike plate, faʻamalosia le lelei o le pulea o le tack welding, ma le pulea lelei o le faʻaogaina o le vevela ma le foliga o le uelo e mafai ona puipuia lelei le tupu mai o taʻe i le faaiuga o le faʻafefe. arc uelo.


Taimi meli: Mati-01-2023