Telefoni / WhatsApp / Skype
+86 18810788819
I-meli
john@xinfatools.com   sales@xinfatools.com

E iva Fa'ailoga masani ma Metotia Togafitiga o La'ei Meafaigaluega Cnc

CNC mea faigaluega ofuina o se tasi lea o faʻafitauli autu i le tipiina.O le malamalama i foliga ma mafuaʻaga o le ofuina o meafaigaluega e mafai ona fesoasoani ia i tatou e faʻaumiumi le ola meafaigaluega ma aloese mai faʻalavelave faʻaogaina i le masini CNC.

1) Mechanisms 'ese'ese o Meafaigaluega Lafu

I le tipiina o u'amea, o le vevela ma le fete'ena'iga e mafua mai i meataalo o lo'o fa'ase'e i luga o le rake meafaigaluega i luga o le saosaoa maualuga e fa'atupuina ai le meafaigaluega i se si'osi'omaga faigata o masini.O le faiga o mea faigaluega e masani lava o mea nei:

1) Malosiaga faʻainisinia: O le mamafa o le masini i luga o le pito o le mea faʻapipiʻi e mafua ai le gau.

2) Avela: I luga o le pito tipi o le mea faʻapipiʻi, suiga o le vevela e mafua ai ona taʻe ma vevela e mafua ai le faʻaleagaina o palasitisi.

3) Tali fa'ama'i: Ole tali fa'ama'i i le va o le carbide sima ma le mea faigaluega e mafua ai ona ofuina.

4) Uli: I le u'amea lafo, SiC inclusions o le a faʻavaivaia le faʻapipiʻi tipi pito.

5) Faʻapipiʻi: Mo mea faʻapipiʻi, faʻapipiʻi / faʻapipiʻi.

2) E iva ituaiga o mea faigaluega ma faiga fa'asagatau

1) la'ei luga

La'ei i luga ole la'ei o se tasi lea o la'ei masani e tupu ile itu ole fa'aofi (nafi).

Mafua'aga: A'o tipiina, fete'ena'iga ma le pito i luga o le mea faigaluega e mafua ai le leiloa o mea faigaluega i luga o le itu.O laei e masani ona amata i le pito o le laina ma agai i lalo i le laina.

Tali: Faʻaitiitia le saoasaoa o le tipi, aʻo faʻateleina meaʻai, o le a faʻalauteleina ai le ola meafaigaluega i le faʻaaluina o le gaosiga.

2) La'ei o le lua

Mafua'aga: O le fa'afeso'ota'i i le va o tupe meataalo ma le rake face o le mea fa'apipi'i (meafaigaluega) e o'o atu ai i le ofuina o le lua, o se fa'alavelave fa'ama'i.

Fa'asagaga: O le fa'aitiitia o le saosaoa o le tipi ma le filifilia o mea fa'apipi'i (meafaigaluega) ma le geometry sa'o ma le ufiufi o le a fa'aumiumi ai le ola o meafaigaluega.

3) Palasitika deformation

pa'u pito mata'utia

fa'alavelave mata'utia

Fa'ailoga palasitika o lona uiga e le suia le foliga o le pito tipi, ma o le pito tipi e faʻaleagaina i totonu (faʻamaʻi pito i lalo) poʻo lalo (paʻu pito tipi).

Mafuaaga: O le pito tipi o loʻo i lalo o le faʻalavelave i le maualuga o le tipiina o le malosi ma le maualuga o le vevela, e sili atu i le malosi o le gaosiga ma le vevela o mea faigaluega.

Countermeasures: Faʻaaogaina mea e maualuga atu le vevela vevela e mafai ona foia ai le faʻafitauli o le faʻaleagaina o palasitisi.O le faʻapipiʻiina e faʻaleleia ai le teteʻe o le faʻapipiʻi (naifi) i le faʻaogaina o palasitika.

4) Ufiufi ua pa'u ese

E masani ona tupu le pa'u o le fa'apipi'iina pe a fa'agaoi mea fa'apipi'i.

Mafua'aga: O uta pipi'i e fa'asolosolo malie ma o le pito tipi e o'o i le mamafa.O le mea lea e mafua ai ona motusia le ufiufi, faʻaalia ai le pito i lalo poʻo le mea'ai.

Fa'asagaga: Fa'ateleina le saosaoa tipi ma le filifilia o se mea fa'apipi'i ma se pa'u manifinifi o le a fa'aitiitia ai le fa'apipi'iina o le mea faigaluega.

5) Ta'e

O ta'eta'ei o avanoa vaapiapi ia e malepe e fausia ai ni fa'ao'o tuaoi fou.O nisi ta'eta'ei o lo'o i totonu o le fa'alavalava ma o nisi ta'eta'ei e sosolo i lalo i le mea'ai.O ta'eta'ei selu e fa'atutusa i le laina pito ma e masani lava o ta'eta'e vevela.

Mafua'aga: O ta'eta'ei selu e mafua ona o suiga ole vevela.

Fa'asagaga: Ina ia puipuia lenei tulaga, e mafai ona fa'aogaina mea lau'ele'ele maualuga, ma e tatau ona fa'aoga le fa'amalulu i le tele pe leai.

6) Tifi

O le tipiina e aofia ai nai fa'aleagaina laiti i le pito laina.O le eseesega i le va o le tipi ma le gau, o le lau e mafai lava ona faʻaaoga pe a uma ona tipi.

Mafua'aga: E tele tu'ufa'atasiga o tulaga fa'alavalava e mafai ona o'o atu ai i le ta'ega pito.Ae ui i lea, o mea sili ona taatele o le thermo-mechanical ma le pipii.

Fa'asagaga: E 'ese'ese faiga puipuia e mafai ona faia e fa'aitiitia ai le ta'i, fa'atatau i le tulaga o le ofuina e mafua ai ona tupu.

7) La'ei toga

O le ofuina o le Notch e fa'aalia i le tele o le fa'aleagaina i le loloto o le tipi, ae e mafai fo'i ona tupu i le pito lona lua.

Mafuaʻaga: E faʻalagolago i le faʻaogaina o vailaʻau faʻapitoa i le ofuina o le tootoo, pe a faʻatusatusa i le tuputupu aʻe le masani o laʻei faʻapipiʻi poʻo le vevela, o le atinaʻeina o vailaʻau e masani lava, e pei ona faʻaalia i le ata.Mo mea fa'apipi'i po'o mea fa'avela, fa'ama'a'a ma fa'afui'i e taua tele le sao i le ofuina o le fa'ailoga.

Fa'asagaga: Mo mea e fa'amalo galuega, filifili se pito la'ititi e ulufale ma sui le loloto o le tipi.

8) Maloto

O le gau o lona uiga o le tele o le pito tipi ua gau ma o le mea faʻapipiʻi e le mafai ona toe faʻaaogaina.

Mafuaaga: O le pito tipi o loʻo amoina le tele o uta nai lo le mea e mafai ona ia tauaveina.Atonu e mafua mai i le mea moni e faapea o le ofuina na faʻatagaina e atiaʻe vave, e mafua ai le faʻateleina o malosiaga tipi.E le sa'o le tipiina o fa'amaumauga po'o le fa'atulagaina o fa'afitauli mautu e mafai fo'i ona ta'e vave.

O le a le mea e fai: Fa'ailoa fa'ailoga muamua o lenei ituaiga o la'ei ma puipuia lona fa'agasolo i le filifilia o fa'amaumauga sa'o o le tipi ma siaki le mautu o le seti.

9) Mata fa'apipi'i (fa'apipi'i)

Fausia pito (BUE) o le fa'aputuina o mea i luga o le rake mata.

Mafua'aga: E mafai ona fa'atupu mea tipi i luga o le pito tipi, e vavae'ese ai le pito tipi mai mea.O lenei mea e faʻapupulaina ai le malosi o le tipi, lea e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaletonu atoa poʻo le faʻapipiʻiina o le pito i luga, lea e masani ona aveese ai le ufiufi poʻo ni vaega o le substrate.

Fa'asagaga: Fa'ateleina le saosaoa tipi e mafai ona taofia ai le fa'atupuina o le pito i luga.Pe a faʻagaioiina mea e sili atu ona vaivai, sili atu le viscous, e sili ona lelei le faʻaaogaina o se mata tipi.


Taimi meli: Iuni-06-2022