Telefoni / WhatsApp / Skype
+86 18810788819
I-meli
john@xinfatools.com   sales@xinfatools.com

Fautuaga Uila -O a laasaga o le togafitiga o le hydrogen

Togafitiga fa'ama'i, e ta'ua fo'i o le fa'a'ese'esega o le vevela, po'o le fa'ama'iina o le vevela.

O le faʻamoemoega o le faʻamaʻiina o le vevela o le vaega uelo i le taimi lava e maeʻa ai le uelo o le faʻaitiitia lea o le maaa o le sone faʻafefe, poʻo le aveesea o mea faʻaleagaina e pei o le hydrogen i totonu o le sone uelo.I lenei tulaga, o le faʻamaʻiina o le vevela ma le faʻaogaina o le vevela o loʻo i ai le aʻafiaga tutusa.

11

A maeʻa le faʻapipiʻiina, o le vevela e faʻaitiitia ai le malulu o le suʻiga uelo ma le soʻotaga faʻapipiʻi e faʻaleleia ai le sola ese o le hydrogen ma aloese mai le faʻateleina o le maaa.

(1) Ina ua maeʻa le faʻamafanafanaina mo le faʻamoemoega o le faʻaleleia o le faʻatinoga o le soʻotaga faʻapipiʻi ma faʻaitiitia lona maʻaʻa e mafai ona aoga pe a oʻo pea le sone uelo i se vevela maualuga tele pe a maeʻa.

(2) Afterheating e puipuia ta'e maualalo-vevela e masani lava e uunaia le lava aveesea o le hydrogen malosi i le sone uelo.

O le aveeseina o le hydrogen e fa'alagolago i le vevela ma le taimi e taofi ai pe a uma le fa'avevela.O le vevela mo le faʻamoemoega autu o le faʻaumatiaina o le hydrogen e masani lava 200-300 tikeri, ma le taimi faʻavevelaina o le 0.5-1 itula.

Mo uelo i tulaga o loʻo mulimuli mai, e tatau ona faʻataunuʻuina togafitiga faʻamaʻaina o le hydrogen i le taimi lava e uma ai le uelo (4 points):

(1) Mafiafia e sili atu nai lo le 32mm, ma tulaga fa'ameamea malosi tensile σb> 540MPa;

(2) O mea uamea e maualalo le fa'aogaina ma le mafiafia e sili atu i le 38mm;

(3) O le uelo fa'amau i le va o le fa'amau fa'apipi'i ma le va'a mamafa;

(4) O su'esu'ega fa'agasologa o le uelo e fa'amauina ai e mana'omia togafitiga e fa'ate'aina le hydrogen.

O le tau o le vevela pe a uma le vevela e masani ona faʻaalia i le fua faʻatatau:

Tp=455.5[Ceq]p-111.4

I le fua fa'atatau, Tp——vevela vevela ℃;

[Ceq]p——Fula tutusa kaponi.

[Ceq]p=C+0.2033Mn+0.0473Cr+0.1228Mo+0.0292Ni+0.0359Cu+0.0792Si-1.595P+1.692S+0.844V

Ina ia faʻaitiitia le faʻaogaina o le hydrogen i totonu o le sone uelo o se tasi lea o aʻafiaga taua o le togafitiga o le vevela.E tusa ai ma lipoti, i le 298K, o le faagasologa o le faʻasalalauina o le hydrogen mai le maualalo o le carbon steel welds e 1.5 i le 2 masina.

A faʻatuputeleina le vevela ile 320K, e mafai ona faʻapuupuuina lenei faiga ile 2 i le 3 aso ma po, ma a maeʻa le vevela ile 470K, e manaʻomia le 10 i le 15 itula.

O le galuega autu o le post-vevela ma le dehydrogenation togafitiga o le puipuia lea o le faʻavaeina o malulu malulu i le uʻamea uʻamea poʻo le sone afaina vevela.

Pe a le lava le faʻamafanafanaina o le uʻamea aʻo leʻi faʻapipiʻiina e puipuia ai le faʻavaeina o maʻalili malulu, e pei o le faʻapipiʻiina o sooga faʻagata-maualuga ma uʻamea faigata-e-weld, e tatau ona faʻaaogaina le faagasologa o le faʻavevelaina e puipuia ai le faʻatuatuaina. o ta'eta'ei malulu.


Taimi meli: Mati-29-2023