Telefoni / WhatsApp / Skype
+86 18810788819
I-meli
john@xinfatools.com   sales@xinfatools.com

Aisea ua avea ai le titanium alloy o se mea faigata i le masini

Aisea tatou te manatu ai o le titanium alloy o se mea faigata i le masini?Ona o le leai o se malamalama loloto i lona faiga faʻagaioiga ma mea faʻapitoa.
talafou2

1. Fa'ailoga Fa'aletino o le Fa'aina o Titanium

O le malosi o le tipiina o le gaosiga o le titanium e sili atu le maualuga nai lo le uʻamea ma le maaa tutusa, ae o le faʻalavelave faʻapitoa o le gaosiga o le titanium alloy e sili atu ona faigata nai lo le gaosiga o le uamea, lea e faʻalavelave ai le gaosiga o le titanium alloy.

O le faʻauluina o le vevela o le tele o alumini titanium e matua maualalo, naʻo le 1/7 o le sila ma le 1/16 o le alumini.O le mea lea, o le vevela e gaosia i le faagasologa o le tipiina o le titanium alloy o le a le vave faʻafeiloaʻi i le mea faigaluega pe aveʻesea e tupe meataalo, ae o le a faʻaputuina i le vaega tipi, ma o le vevela gaosia e mafai ona maualuga i le 1000 ° C, mafua ai le pito pito o le meafaigaluega e ofuina, ta'e ma mate vave.Fausia pito faʻatupu, faʻavave foliga o pito ua masaesae, faʻatupuina atili vevela i totonu o le sone tipi, faʻapuupuu atili ai le ola o meafaigaluega.

O le maualuga o le vevela na faia i le taimi o le tipiina e faʻaumatia ai foi le saʻo o vaega o le titanium alloy, e mafua ai le faʻaitiitia o le saʻo faʻatusa o le vaega ma se mea e faʻamalosia ai galuega e faʻaitiitia ai lona malosi vaivai.

O le elasticity o titanium alloys e mafai ona aoga mo se vaega o le faatinoga, ae i le taimi o le tipiina, o le elastic deformation o le mea faigaluega o se mafuaaga taua o le vibration.O le mamafa o le tipi e mafua ai ona alu ese le mea faigaluega "elastic" mai le meafaigaluega ma toe faʻafoʻi, ina ia sili atu le feteʻenaʻiga i le va o le meafaigaluega ma le mea faigaluega nai lo le gaioiga tipi.O le faʻagasologa o feteʻenaʻiga e faʻatupuina ai foi le vevela, lea e faʻateleina ai le faʻafitauli o le le lelei o le faʻafefe o le titanium alloys.

O lenei faʻafitauli e sili atu ona ogaoga pe a faʻaogaina vaega manifinifi puipui poʻo mama mama e faigofie ona faʻaleagaina.E le'o se galuega faigofie le fa'agaioiina o vaega fa'aifi puipui fa'amea titanium i le sa'o sa'o fa'amoemoeina.Aua a tulei ese le mea faigaluega e le meafaigaluega, o le deformation i le lotoifale o le puipui manifinifi ua sili atu i le laina elastic e maua ai le deformation palasitika, ma le malosi meafaitino ma le maaa i le tulaga tipi faateleina tele.I le taimi nei, o le masini i le saosaoa tipi na muai fuafuaina e maualuga tele, lea e oʻo atu ai i le faʻaogaina o le meafaigaluega.

O le "vevela" o le "tausala" mo le faigata o le faʻaogaina o mea faʻapipiʻi titanium!

2. Malamalama fa'atekonolosi mo le fa'agaoioiga o mea fa'ameamea titanium

I luga o le faʻavae o le malamalama i le faʻaogaina o masini titanium alloys, faʻatasi ai ma le poto masani ua tuanai, o le faʻagasologa autu o le iloa-faʻafefea mo le faʻaogaina o titanium alloys e faʻapea:

(1) Faʻapipiʻi faʻatasi ai ma geometry tulimanu lelei e faʻaitiitia ai le malosi o le tipi, tipi vevela ma le faʻaleagaina o mea faigaluega.

(2) Tausia se fafaga faifaipea e aloese ai mai le malo o le mea faigaluega.O le meafaigaluega e tatau ona i ai i taimi uma i le tulaga fafaga i le taimi o le tipiina.O le aofa'i o le tipiina o le radial e tatau ona 30% o le radius i le taimi o le viliina.

(3) O loʻo faʻaaogaina le suavai maualuga ma le tele o le tafe e faʻamautinoa ai le mautu o le vevela o le faʻagasologa o masini ma puipuia ai le mea faigaluega mai le faʻaleagaina ma le faʻaleagaina o meafaigaluega ona o le vevela tele.

(4) Taofi le mata tipi o le lau maʻai, naifi blunt o le mafuaʻaga lea o le vevela ma le ofuina, lea e faigofie ona taʻitaʻia ai le toilalo o naifi.

(5) Faʻagasologa i le tulaga sili ona vaivai o le titanium alloy pe a mafai, ona o le mea e sili atu ona faigata ona faʻaogaina pe a maeʻa le faʻamaʻaʻaina, togafitiga vevela e faʻaleleia ai le malosi o mea ma faʻateleina le ofuina o le lau.

(6) Fa'aaogā se fa'aola isu po'o se fa'alava e tipi i le tele e mafai ai i le pito tipi.O lenei mea e mafai ona faʻaitiitia ai le malosi tipi ma le vevela i itu taʻitasi ma puipuia ai le gau o le lotoifale.Pe a viliina alloys titanium, i totonu o le tipi tipi, o le saosaoa tipi e sili ona aafiaga i le ola meafaigaluega vc, sosoo ai ma le aofaiga tipi radial (lilo loloto) ae.

Xinfa CNC meafaigaluega o loʻo i ai uiga o le lelei lelei ma le tau maualalo.Mo fa'amatalaga, fa'amolemole asiasi:
Manufacturers Meafaigaluega CNC - Saina CNC Tools Factory & Suppliers (xinfatools.com)

3. Foia faʻafitauli o le gaosiga o titanium amata mai le lau

O le ofuina o le lau e tupu i le taimi o le faʻaogaina o le titanium alloy o le faʻaogaina o le pito i tua ma le pito i luma i le loloto o le auala tipi, lea e masani ona mafua mai i le faʻamaʻaina o loʻo totoe e le gaioiga muamua.O le gaioiga faʻamaʻi ma le faʻasalalauina i le va o le meafaigaluega ma le mea faigaluega i le vevela o le gaosiga e sili atu i le 800 ° C o se tasi lea o mafuaʻaga mo le faʻavaeina o le ofuina o le gaogao.Talu ai i le taimi o le gaioiga, o le titanium molecules o le mea faigaluega e faʻaputuina i luma o le lau, ma e "faʻapipiʻiina" i le lau i lalo o le maualuga o le mamafa ma le vevela maualuga, e fausia ai le pito i luga.Pe a pa'u ese pito fau mai le pito tipi, e aveesea ai le ufiufi carbide o le faaofi, o lea e manaomia ai le masini titanium mea faaofi faapitoa ma geometries.

4. Faiga meafaigaluega talafeagai mo masini titanium

O le taulaiga o le gaosiga o le titanium alloy o le vevela.O se aofaiga tele o le suavai tipi maualuga e tatau ona sasaa i luga o le pito tipi i se taimi talafeagai ma saʻo e aveese vave ai le vevela.O loʻo i ai fausaga faʻapitoa o tipi faʻapipiʻi faʻapitoa e faʻaaogaina mo le gaosiga o le titanium i luga o le maketi.


Taimi meli: Aukuso-09-2023